Bučino ulje se može proizvoditi na 2 različita načina: hladno prešanje i toplo prešanje.

Hladno prešanje bučinih sjemenki odvija se tako da se koštice tikve golice usipaju u koš pužne preše, te iz tog koša putuju u tunel gdje puž pritišće koštice uz stijenku tunela ili cijevi a rezultat je hladno prešano bučino ulje. U ovom postupke nema termičke obrade koštica prije prešanja iako postoji grijač koji potpomaže cijeđenje ulja ali pritom ulje na izlasku iz preše, u našem slučaju, ne prelazi 42 stupnja Celzijusa.

Na takav način proizvodi se hladno prešano ulje i od drugih sirovina: suncokret, uljana repica, konoplja, orah, lješnjak, sikavica, lan i sl.

Toplo prešanje se odvija na takav način da se koštice najprije samelju u mlinu, kondicioniraju s malo vruće vode i do 1% soli, prže u kotlu i na kraju se u vertikalnoj hidrauličkoj preši masa iz kotla pritišće kako bi se dobilo bučino ulje.

  • Bučine sjemenke rinfuza
  • Bučine sjemenke NATUR 0,5 kg
  • Bučine sjemenke NATUR 0,25 kg
  • Bučine sjemenke pržene slane 0,10 kg
  • Bučino ulje salatno 0,5 lit
  • Bučino ulje salatno 1,0 lit
  • Bučino ulje salatno 3 lit
  • Bučino ulje salatno 5 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 0,10 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 0,25 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 0,50 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 0,75 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 1,00 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 3,00 lit
  • Bučino ulje nerafinirano 5,00 lit
  • Bučino ulje hladno prešano 0,25 lit
  • Bučino ulje hladno prešano 0,50 lit
  • Namaz od bučinih sjemenki s češnjakom 170 gr
  • Bučino brašno 1 kg
  • Ulje industrijske konoplje hladno prešano 0,25 lit
  • Ulje suncokreta hladno prešano 0,25 lit
  • Ulje suncokreta hladno prešano 0,75 lit
  • Ulje uljane repice hladno prešano 0,25 lit
  • Ulje oraha hladno prešano 0,25 lit
  • Ulje lješnjaka hladno prešano 0,25 lit
Back to Top